utorok 7. augusta 2012

Recept - "Nahádž do wok-u to, čo ľúbiš!"

Ste hladní? Neviete variť? Nudíte sa? Ste ochotní si uvariť recept, ktorý bol vymyslený osobou nie veľmi zdatnou v kuchárskom remesle? (Sama seba tipuje približne na level 3, ak by sa vyskytovala v Sims 3.) A máte divné chute (respektíve žiadne, lebo tento recept neoplýva veľmi chuťami)? Tak čítajte ďalej!

Ingrediencie a pomôcky, ktoré sa vám zídu:

  • cestoviny (akéhokoľvek tvaru, kto má úchylku na vrtuľky, nech zvolí tento tvar)
  • cibuľa (veľkosť vám nepoviem, riaďte sa inštinktom)
  • šampiňóny (také to balenie - buď už nakrájanô - alebo celé, potom už musíte krájať vy)
  • rajčiny
  • soľ, mleté čierne korenie, sušená bazalka
  • poprípade olivy a syr (pri olivách čítame obal a zisťujeme, či majú kôstku alebo nie, ak to nespravíme, pokojne sa môže stať, že zahryzneme a v lepšom prípade sa naučíme, že olivy majú kôstky... kto by to bol povedal?!)
  • wok (ten je asi skôr pre efekt, môžete to v podstate ukuchtiť aj v hrnci... asi)
  • niečo, čím budete miešať
  • zíde sa aj asistent, ktorý bude vykonávať činnosti, ktoré sa vám nebudú momentálne chcieť, lebo vaša vízia skvelého jedla vás tak uchváti, že budete poletovať po kuchyni a rozmýšľať, čo by ste tam ešte šľahli (a tiež, ak by vám náhodou jedlo nevyšlo, vždy ho za to môžete obviniť)
Prvé, čo urobíme, je, že dáme variť cestoviny. (Ak nevieme, ako na to, riaďme sa inštrukciami na obale, ak tam nie sú, vygúglime si ich.) Ak sme tento krok úspešne zvládli, tak pristúpime k očisteniu cibule a jej nakrájaniu nadrobno. Ak máme asistenta/ku, tak mu túto úlohu môžeme pokojne zveriť, vyhneme sa plaču nad svojimi schopnosťami krájať cibuľu. My zatiaľ môžeme do wok-woku (priateľská prezývka) naliať trochu oleja. Zase sa riadime inštinktom. Privoláme plameň z hlbín pekelných a necháme olej trocha rozohriať, potom necháme asistentku vhodiť tam cibuľu, lebo čo keby náhodou olej vyprskol, nebudeme riskovať predsa vlastné zdravie! Necháme cibuľu trocha vosmahnout alebo ako sa hovorí v kulinárskych reláciách - cibuľu orestujeme do zlatista. (Mimochodom, ak máte počas tohto procesu chuť sa hrať na podobnú reláciu, ako som vyššie spomenula, spravte to, nepotláčajte to, je to zábava!)
Za predpokladu, že nám cibuľa neprihorela a vskutku je zlatistá, pristúpime k pridaniu cestovín, ktoré sa medzitým stihli uvariť (upozorňujem, že cestoviny pridávame bez vody!), k cibuľke.
Miešame, miešame, a keď budeme cítiť, že je správny čas, pridáme nakrájané šampiňóny. Miešame ďalej, následne pridáme soľ, mleté čierne korenie a sušenú bazalku, s citom. Miešame.
Po chvíli naša asistentka usúdi, že je to málo farebné a zišlo by sa to niečím oživiť. Dáme na jej radu. Pokrájame niekoľko rajčín, ak sú veľké, stačí jedna a vhodíme ich do pekelného kotla, v ktorom to  ale vôbec nebuble. Chvíľu miešame a potom kotol prikryjeme.
"Pridaj tam vajcia, bude to lepšie!" kričí naša asistentka, ale ignorujeme ju, poprípade ju upozorníme, že toto je náš recept a nie jej.


Keď je to hotové, necháme asistentku ochutnať našu pochúťku ako prvú. S najväčšou pravdepodobnosťou nám to ofrfle a povie, že je to nič moc. Toto nám spravila aj minule a nakoniec to bolo chutné, tak si nenecháme skaziť chuť a bohato si naložme na tanier.
Po ochutnaní zistíme, že to postráda chuť, tak si na to postrúhame syr a hodíme do toho pár olív.

Dobrú chuť!

(poznámka: ingrediencie môžete ľubovoľne obmeniť, napríklad ak nemáte šampiňóny, pichnite tam šunku, atď.)

7 komentárov:

  1. Sounds interesantne, ale išlo by to snáď aj bez tej cibule, či? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa mňa áno :D Ja mám cibuľu rada, preto som ju použila, väčší význam, myslím, nemá :D

      Odstrániť
  2. Ja cibuľu moc nemusím - okej, dnes to asi spácham, nechce sa mi ísť si po pizzu do reštiky o pár ulíc ďalej :D Cestoviny padnú za obeť!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Výborne, potom daj vedieť či chutilo :D

      Odstrániť
    2. Musím sa priznať, že pizza vyhrala nakoniec :DD Ananás je predsalen ananás :D

      A poď k nám, poď poď, we have cookies! :D

      http://svetblogov.blogspot.sk/p/pridaj-sa.html

      Odstrániť
  3. ja ako clovek co zvlada len jedla cupcakeovej urovne take recepty len a len uvitam^^
    vyzera to dobre aaa paci sa mi moznost "upravy za pochodu" (posledna veta:D)
    urcite skusim :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že niekomu prídu vhod^^
      Jop, úprava za pochodu je vždy fajn :D Ok, daj potom vedieť či chutilo :D

      Odstrániť